Arkivet

årgang født '98

 

 

Skøytedager 

Tirsdag 27. og fredag 30.januar hadde vi herlige skøytedager på Nordea kunstisbane.

Les mer

 

 

 


 

Julefrokost hos 5B

16.12.08.

Tirsdag 16/12 koste vi oss med frokost på skolen. Det som har blitt en tradisjon i klassen, ble en suksess også i år. Bente og Hege, mammaene til Ingrid og Ellen, tok med seg barna sine tidlig på skolen og disket opp deilige, ferske rundstykker med nydelig pålegg. Stine holdt en flott improvisert ”takk for maten”-tale og Ingrid svarte med en like god ”takk for at dere kom”-tale.

I dag kom barna sultne til skolen, men etter frokosten var alle stappmette!

Vi gleder oss allerede til påskefrokosten!

 

 

 

 

 


 

Sykkeltur til Kvernberget

11.09.08.

Hele skolen hadde turdag 11/9 i kjempefint vær. 5. trinn skulle i år sykle fra skolen til Kvernberget for så å bestige det som tidligere var Kristiansunds høyeste fjell. Spreke elever (og lærere) klarte dette (nesten) uten nevneverdige problemer, men turen var lang og sjelden har brødskiva og tursjokoladen smakt så godt. Honnør til blide og veltrimmede elever for kjempeinnsats!

 

 


 

Design av leiligheter

(20.05.08)

4B har jobbet med å lage egne leiligheter. Reglene var klare; vi fikk lov til å bruke skoesker som utgangspunkt. Alle møbler og alt inventar skulle lages fra bunnen av. Det var lov å pynte med små gjenstander, tatt med hjemmefra. Stoff og tapet måtte elevene ta med selv.

Arbeidsiveren var stor og resultatene ble meget bra!

 

 


Under ser dere leilighetene. Designerne/entreprenørene er avbildet ved siden av sine egne mesterverk.

 

 

 


 

Kulturtime 4. trinn

08.02.08

Etter et par uker med øving, var tiden endelig kommet for 4. trinns kulturtime. Musikklærerne Kari og Anka hadde øvet inn sanger med trinnet, mens resten av programmet fant elevene på selv. Etter noen auditions, var alt klart.

Alle gjorde en kjempeinnsats på og utenfor scenen og vi klappet hverandre velfortjent på ryggen etter to forestillinger. Vi kan ikke unngå å fremheve et nummer denne gangen. Emil og Elin som far og datter, var knakende gode og fremkalte latter og trampeklapp hos tilhørerne.

 

Klikk på bildet for galleri

Emil og Elin som far og datter

 

 


 

Julefrokost i 4a

14.12.07

 

 


 

Julefrokost 4b

Fredag 14. desember hadde vi julefrokost på skolen. Alle barna kom sultne på skolen og ble vartet opp av Wenche og Marit med ferske rundstykker og pålegg. Alle var så mette at til lunsj klarte vi bare noen pepperkaker...

Se mer!

 

 


 

Turdag i Lasken

04/10-07

Torsdag 4/10 kunne vi endelig ta turen til Lasken. Dalabrekkas tradisjonelle høsttur for hele skolen ble utsatt på grunn av dårlig vær, men denne dagen viste været seg endelig fra sin beste side.

Vi koste oss i fjæra. Vi fant krabber og tanglopper. Vi grillet, klatret, hoppet og sprang og alle var enige om at det hadde vært en fin tur…

Klikk på bildet for galleri

 

 


 

 

Kulturtime 16. februar 07

 

 


 

 

Kulturtime 31. mars 06

 

 

 

 


 

 

Svart senker natten seg i stall og stue, ljomet det i gangene til Storkaia Brygge den 13.desember. 2 trinn hadde fått i oppdrag å gå Lucia på selveste ny-sentret. Tidligere på dagen sang barna for alle elevene på Dalabrekka skole. Barna ble svært takknemlige for oppdraget og mange foreldre, slekt og venner hadde funnet veien til sentret denne dagen for å se på sine håpefulle.

 

 

 

  

 

 

 


 

 

1. trinns kulturtime

Fredag 18/3 hadde 1. trinn kulturtime for resten av skolen. Torsdagen før var foresatte og neste års 1. klassinger invitert og sammen med dem kom også ordfører Ripnes. 

Forestillingen var kalt Kosedyr og andre dyr. Under showet kunne publikum høre sanger, regler og sketsjer om nettopp kosedyr og andre dyr. Jammen kom det ikke noen klovner på scenen også.

1. klassingene imponerte med god timing, fine sangstemmer, god innlevelse og veldig god evne til å lære mye tekst.

 

 

 

Vi siterer noen av uttalelsene etter forestillingen: Kontordame Wigdis: ”Det beste jeg har sett på Dalabrekka, og jeg har jobbet her i 13 år!”

Ordfører Ripnes: ” En glimrende start på påskeferien. Takk for en kjempeforestilling!"

Anna Pape Hansen: ”Jeg får tårer i øynene, jeg!"

 

 Vi gir showet terningkast 6! 

 

 

 


 

 

Skolelunsj

 

Torsdag 23/11 hadde laget vi lunsj på skolen. Halvparten av elevene ble med voksne på butikken for å handle brød og pålegg. Resten av elevene ble igjen på skolen for å dekke på og å lage kakao. Vi snakket om bordskikk før måltidet startet, og elevene viste at dette kunne de. Høflige og rolige fikk alle elevene et annerledes måltid denne dagen. Koselig var det!

 

 

 

 

 


 

 

 

Her er vi, 1A på Dalabrekka skole. Først må vi få lov å vise fram de fine garderobene vi har fått. Tenk, en plass til hvert barn, med hyller og hemmelig rom. Her sitter vi mye før vi skal gå inn til skoletime. Vi er mange som sagt, men vi har nok av plass og rom……Klasserom, vaskerom, datarom......

Noen ganger deler vi oss i rød og gul gruppe, noen ganger er vi sammen som 1a. Det er det vi liker aller best! Vi er stolte av skolen vår, tenk nesten 50 år og mye hår.

Akkurat nå har vi lært å hoppe tau. Det er vanskelig, men øvelse gir mester og det er vi i ett og alt. Vi kan det meste og hvis vi lurer på noe – ja da bare spør vi. Og svar får vi når vi spør.

Aller best er leketiden eller friminuttene inne på klasserommet. Tenk 25 barn inne samtidig, men plass er det nok av. Klasserommet vårt har nok av kroker og gjemmeplasser. Vi er veldig glad i nye sanger. Lek med tall og terninger er også artig. Akkurat nå har vi laget setninger om alle i 1A. Gøy!

Denne ellingen skal vi ha neste uke:

Jeg så en gang et tusenbein

som krøp forsiktig på en grein.

For tenk deg om den skulle falle og brekke tærne på alle dem.

(Inger Hagerup).

 

 

En høsthilsen fra 1A:

"Vi kommer snart igjen!"

 

sept 04

 

 

 


 

 

 

Fadderordningen

I mange år har Dalabrekka drevet med fadderordning. Elevene i 6. klasse får ansvar for elevene i 1. klasse. Første skoledag møtte fadderne opp med en rose til alle 1. klassingene.

På bildene kan du se deres første møte etter roseoverrekkelsen. I begynnelsen var alle litt sjenerte, men alle tødde fort opp og ble veldig gode venner. Noen valgte å spille sammen, mens andre leste bøker og blader. Siden disse bildene ble tatt, har barna spist matpakka si sammen, vært ute i skolegården sammen og gått på tur sammen. De store viser stor omsorg for de små og de små elsker den oppmerksomheten de store gir dem. Det er ingen tvil om at det har vært veldig vellykket, takket være de hyggelige elevene i 6B og våre koselig barn i 1A.

 

sept/okt 04

 

 

 

 

 


 

 

Førstehjelp

Fredag 5. november hadde 1B besøk av Norsk Luftambulanse som lærte oss førstehjelp. Nå er vi kjempeflinke til å legge bevisstløse personer i stabilt sideleie. Vi vet også at vi skal ringe 113 hvis noen trenger hjelp. Vi fikk en kjempefin kalender  i gave der vi kan lære mye mer om førstehjelp. Etter besøket lekte vi sykehus. Her kan du se bildene.

 

 


 

Flaskepost

 

I forbindelse med Grunnskolens uke har 6A og 1B samarbeidet om flaskeposter som ble kastet ut fra Lasken. Vi håper flaskene seiler langt avsted og at noen finner de.
Klikk
her for å se masse bilder.

 

 


 

 

Trollskogen

Trinn 1 har vært på tur til trollskogen, elevene fikk ta bilder selv. Flotte, mørke og stemningsfulle bilder finner du her.